Mystic VS Forsaker

Rozmowy o klasach: Warrior, Shaman, Berserker, Warlord, Forsaker i Mystic.

Mystic VS Forsaker

Postprzez naidomenech Kwiecień 23rd, 2010, 1:22 am

Jak w temacie. Kto lepszy i dlaczego? I czy nie lepiej od Forsaker -> Radiant? Rozumiem, że Mystic to ofensywny mag. Ale czy równie dobrym ofensywnym magiem nie jest Forsaker, czy inny mag (Turan)? Który lepszy do party?
Jeżeli są to głupie pytania, to przepraszam : ) zielony jestem. Za odpowiedź wielkie dzięki.
naidomenech

Dołączenie: Kwiecień 15th, 2010, 1:06 am

Re: Mystic VS Forsaker

Postprzez Khazaad Kwiecień 23rd, 2010, 5:10 pm

Zadaniem Radianta jest leczenie. Prawdopodobnie chodziło ci o Tempesta. Wszyscy trzej są dobrymi magami, Mystic zadaje największy dmg, Forsaker nadrabia ten brak Totemami oraz zdolnością leczenia. Z kolei Tempeści wspierają swoją drużynę różnorakimi buffami.
"Ten, który walczy z potworami powinien zadbać, by sam nie stał się potworem. Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas."
~Fryderyk Nietzsche
Khazaad

Dołączenie: Marzec 9th, 2009, 3:26 pm
Miejscowość: Poznań

Postprzez naidomenech Kwiecień 24th, 2010, 11:17 am

Chodziło mi o porównanie Forsaker z Radiantem odnośnie maga leczącego, który lepszy w leczeniu?
Przypuśćmy, że w party jest już Radiant. Czy Forsaker to taki mag off/def zarazem? Czy bardziej przydatny jest właśnie całkiem ofensywny Mystic przy Radiant? Choć przyznaję, że bardziej kreci mnie Mystic i większy dmg, to jednak totemy tez mogą robić niezłą robotę i wsparcie dla drużyny. I mam dylemat : )
naidomenech

Postprzez Khazaad Kwiecień 25th, 2010, 11:46 am

Lepszy w leczeniu jest Radiant. Dla Forsakera leczenie jest powiedzmy dodatkiem, nie specjalizuje się w tym. O ile Radiant jest magiem wsparcia defensywnego, to Forsaker jest magiem wsparcia ofensywnego (wzmacnia ataki drużyny itp.). Ja jeżeli miałbym wybierać między Mystic'iem a Forsakerem pewnie wziąłbym obu :P. Jeżeli miałbym tylko 1 miejsce to zabrałbym Forsakera.
"Ten, który walczy z potworami powinien zadbać, by sam nie stał się potworem. Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas."
~Fryderyk Nietzsche
Khazaad

Dołączenie: Marzec 9th, 2009, 3:26 pm
Miejscowość: Poznań

Postprzez naidomenech Kwiecień 25th, 2010, 11:06 pm

W takim razie... mam jeszcze większy dylemat niż miałem : )
Zastanowię się jeszcze chwilę. Na trzecim serwerze znaleźli mnie Polacy i wzięli do polskiej gildii, więc tam jeszcze popytam ludzi (jak na razie bardzo pomocni, na 25lvl już ciężkie moby na jednego, a party po angielsku nie zawsze znajduję). Jeżeli potrzebny bardziej będzie Forsaker, to go wezmę. Jeżeli Mystic, to pewnie będzie to Mystic. Obaj mi jednak tak samo leżą, gdyż moim celem nadrzędnym było grać Shamanem.

Dzięki za odpowiedź.
naidomenech

Powróć do Bartuk

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

TOP50 - Toplista: Gry Internetowe
Xbox 360 Live WoW polska Stargate Worlds World of Warcraft pre paid Star Wars the Old Republic